Avainsanat

,

Kokeilin sitä viimeistä asiaa jota en koskaan uskonut kokeilevani. Tein kebabia kotona. Uskokaa tai älkää, niin lopputulos hakkaa kaikki Dönerit 100-0. Tässä siis helppo ohje:

THE KEBAB
kymmenen annosta
2 kg Naudan jauhelihaa
60 g Herbamare Spicy Aromisuolaa
0.35 dl Mustapippuria (rouhittua/jauhettua)
0,5-1dl Oliiviöljyä
Murskattua valkosipulia
Sekoita mausteet ja oliiviöljy  keskenään tahnaksi ja lisää jauheliha. 
Sekoita ainekset hyvin. Vaivaa taikinaa 10-15 minuuttia, jotta ilma poistuisi taikinasta. 
Muotoile taikinasta n. 10 cm vahvuinen tanko ja puristele siitä ilmat pois.Itse käytin apuna tuorekelmua ja puristin tangosta ”makkaran”
Kääri tanko kaksinkertaisella (vähintään) foliolla tiukasti patukaksi ja tee muutama reikä tangon alle, jotta ylimääräinen neste pääsee poistumaan. ’
Paista tankoa 100 asteessa n. 4 tuntia ja anna vetäytyä sen jälkeen n. 15 minuuttia, jotta se olisi helposti leikattavaa.
Advertisements