Monelle piikkimatto saattaa olla jo ” menneen talven lumia” , kun oudon hypen jälkeen mammat kaikkialla Suomen lähiöissä eivät malta enää fakiirimatolla. Eihän sitä taideta enää laskea kodin _trendikkääksi_. Täytyy myöntää etten omistanut piikkumattoa sen pahimman hypen aikaan. Minua ärsytti ihan suunnattomasti se kuohkaaminen ja joka tuutista tunkeminen niin paljon, että päätin olla kokeilematta. Nyt pahimman kohun laannuttua hyljättyjä piikkimattoja on alkanut ilmaantua ilmaiseksi ja kaverin suosituksesta otin piikkimaton osaksi iltarutiinia. Jotenkin kummasti se on vaan sulautunut iltarutiiniin pakuriteen lisäksi.
”Piikkimatto on muinainen keksintö, jossa on matossa pystyssä piikkejä joiden päälle mennään makaamaan. Vaikka ajatus piikkimatolla makoilemisesta saattaa tuntua hurjalta ei se ole kuitenkaan vaarallista tai epämukavaa. Piikit ovat matossa sijoitettu sen verran tiheään, ettei ne vahingoita ihoa. Maatessa paino jakautuu matolla olevien piikkien päälle niin tasaisesti, etteivät ne satuta ollenkaan.”
Matolla makaaminen tekee ” kipeänhyvää” ainakin minun mielestäni siis. Keho reagoi rentoutumalla. Siksi piikkimatto toimii ainakin minulla parhaiten illalla.

”Piikkimaton hyvältä tuntuva vaikutus perustuu akupainantaan, jota käytetään yleisesti jännityksen poistamiseen ja kivunlievitykseen. Tämä hoitomuoto on todettu tehokkaaksi muun muassa ruuansulatukseen, univaikeuksien ja erilaisten stressioireiden parantamisessa. Piikkimatolla makoiltaessa kehosta vapautuu hyvän olon hormoneita kuten endorfiinia, morfiinia ja oksitosiinia, joka rauhoittaa elimistöä. Nämä kehon omat aineet saavat rentoutuneen olon.”

Näin piikkimatto eli fakiirimatto voi auttaa:

Selkäkivut, niskakivut, jäykkä niska helpottuvat
Verenkierron paraneminen
Energian lisääntyminen
Syvällinen rentoutuminen
Vähentynyt lihasjännitys
Endorfiinien ja muiden rentouttavien hormonien vapautuminen
Hapensaannin parantuminen
Parantunut uni
Parempi ruuansulatus
Positiivisempi mieli
Kokeilukerta 3 menossa ja ainakin uni on tullut paremmin. Mene sitten ja tiedä mikä maton todellinen vaikutus on..
Mainokset