Avainsanat

, , , , ,

Okei. Kuinka monella on trauma jostain kouluruoasta? Veikkaisin ihan suoraan, että kaikilla. Ainakin tässä maassa peruskoulunsa suorittaneilla. Minulla on ainakin kasa ruokaan liittyviä traumoja ala-asteen ajoilta. Yksi ja ehkä suurin niistä OLI kaalilaatikko. Muistan miten kaali oli oksettavan limaista ja koostumus jotain rään ja hiekan välimaastosta. Tämän reseptin toteuttaneena voin nyt todeta päässeni yli kouluruokalan eineskaalilootan aiheuttamasta traumasta. Kaaliloota jäätävän hyvä, helppo ja halpa arkiruoka.

Kaalilaatikko uudella tapaa

600g valkokaalia 
600g sika-nauta jauhelihaa
3rkl kookosöljyä
1dl hunajaa
2dl marcona manteleita jauhettuina ( tai mantelijauhoa)
2dl mulpereita
ruususuolaa
mustapippuria
 
Lisukkeeksi: puolukoita
 
 
Valmistus:
1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi
2. Paista kaali ja jauheliha paistinpannulla öljyssä. 
3. Lisää loput ainekset ja hämmennä seos.
4. Lisää uunivuokaan ja paista 170 °C n. 20min
5. Sulata puolukat ( jos käytät pakastetta)
6. Tarjoile!
 
Mainokset