Avainsanat

Meillä juhlittiin eilen jälkikasvun syntymäpäivän ja sen kunniaksi kokeilimme keittiössä ensimmäistä kertaa raakakakkua ja Irish moss- geeliä. Lopputuloksena on erittäin maukas, mutta ei niin kaunis kakku. Tämän pohjalta olen lähtenyt kehittelemään lisää raakakakkujen ohjeista. Jostain se tämäkin pitää aloittaa…

Luna´s cake

Pohja:

2dl liotettuja marcona manteleita
6 pehmeää taatelia
0,5dl kookosjauhoja
3rkl kookosöljyä

Minttutäyte:

2dl minttukookoskermaa
1dl hunajaa
1tl lesitiiniä
1rkl ashwagandhaa
2 kypsää banaania

1dl kookosjauhoa
1rkl spirulinaa (värin vuoksi)
Suklaatäyte:
2dl minttukookoskermaa
1dl hunajaa
1tl lesitiiniä
2kypsää banaania
1dl raakakaakaojauhetta
1rkl Lucumaa

Minttukookoskerma:
4dl laadukasta kookosmaitoa tai kermaa
ripaus aitoa vaniljaa
3rkl minttua ( itse käytin luomua minttua)

Valmistus:

Valmista edellisenä iltana minttukookoskerma.

1. Lisää vanilja ja minttu kookosmaitoon ja anna olla astiassa yön yli
2. Siivilöi minttu pois ja minttukookoskerma on käyttövamista

Kakun valmistaminen:

1. Laita pohjan ainekset tehosekoittimeen ja aja seos tasaiseksi
2. Painele massa vuoan pohjalle. Tässä kannattaa kostuttaa kädet ennen pohjan työstämistä.
3. Laita pohja kylmään siksi aikaa, kun valmistat täytteitä

Minttutäyte:

1. Laita ainekset tehosekoittimeen ja aja massa tasaiseksi.
2. Kaada massa pohjan päälle ja laita kylmään.

Suklaatäyte:

1. Laita ainekset tehosekoittimeen ja aja massa tasaiseksi.
2. Kaada massa minttutäytteen päälle ja laita kylmään.

Pidä kakkua pakastimessa n. 45 min ja se on valmis tarjoiltavaksi.

PS. Käytin pientä irtoreunallista vuokaa (20cm), joka oli vuorattu tuorekelmulla. Pitäisi varmaan silkikoonivuoka ostaa..

Advertisements