Avainsanat

,

Kookoskermavaahto

  • 4 tölkkiä luomulaatuista kookosmaitoa
  • 1dl hunajaa
  • 0,5tl lesitiiniä
  • 1-2 tl punajuurimehua
  • 0,5tl vaniljaa

Valmistus:

1. Anna kookosmaidon seistä yön yli pystytasennossa jääkaapissa. Parhaiten tämä onnistuu avaamattomilla tölkeillä. Näin saat eroteltua sen kovaksi massaksi ja kookosvedeksi.
2. Ota erottunut massa pois tölkeistä astiaan.
3. Vatkaa massa kuohkeaksi sähkövatkaimella
4. Lisää hunaja, lesitiini, punajuurimehu ja vanilja
5. Vatkaa massa vielä kerran tasaiseksi ja aseta jääkaappiin noin tunniksi
6. Valmista tuli!

Reseptistä:

Alkuperäinen idea tuli against all grainin blogista, mutta tein muutaman muutoksen alkuperäiseen ideaan. Punajuuren mehu pilkkoo nimittäin tehokkaasti kookoksen makua ja sain sillä tämän myytyä myös parilla paatuneelle kookoksen vihaajalle. Lesitiini taas antaa seokselle kermaisemman rakenteen ja auttaa hunajaa sekoittumaan massan kanssa. Tämä toimii täysin samaan tapaan kuin hieman löysä kermavaahto. Pystyy helposti pursottamaan esim. muffareitten päälle.

Mainokset