Avainsanat
Banaanileipä
3 Erittäin kypsää banaania/ Extra ripe bananas
3 Kananmunaa / Eggs
2 rkl/tbls Hunajaa / Honey
4 dl Mantelijauhoja/ Almond flour
1dl CocoVi:n kookosjauhoja/ Coconut flour
0,5dl CocoVi:n Hamppuöljyä / Hemp oil
2tl/tsp CocoVi:n Psylliumia / Psyllium
1tl/tsp Ruokasoodaa / Baking soda
Valmistus
1. Sekoita kuivat aineet keskenään / Mix dry ingredients
2. Aja nesteet sekaisin yleiskoneessa ja lisää kuivat aineet / Mix the liquids in a food processor and add the dry ingredients
3. Voitele vuoka ja kaada taikina vuokaan. / Oil the bread pan and pour the mixture in
4. Paista n. 60min 175°C / Bake about 60 minutes at 175°C
Kirjoittajan alaviite/ Editors note:
Mia said:
Puuttuuko tästä reseptistä neste? Tällä reseptillä tehtynä tuli nimittäin täysin syömäkelvotonta, kuivaa..hmm..kiveä? Ihmettelin jo tehdessä, ettei tullut mitään varsinaista nestettä, vain banaanit ja munat ja öljy tietenkin, jos sitä nyt nesteeksi laskee. Raaka-aineet meni hukkaan ja pettymys on kova, olisi pitänyt luottaa omaan taitoon eikä reseptiin.
masufood said:
Hei,
Reseptistä ei puutu nestettä. Itseasiassa tällä reseptillä tehtynä taikinan pitäisi olla tosi löysää (ainakin minulla oli). Jos taikinasi oli löysää, mutta lopputulos tiiliskivi on paistoaika luultavasti ollut liian pitkä. Itse käytän tavallista ( ei kiertoilma) uunia ja tosiaan paleokokkailuissa lopputulos voi valitetttavasti vaihdella raaka-aineiden mukaan. Harmillista kyllä, että kokkailut ovat menneet pieleen 😦
Mia said:
Kiitos vastauksesta. Taikina ei ollut löysää vaan aika tiukkaa tavaraa tuli. Reseptiä tosiaan noudatin täysin muuten, mutta hamppuöljyn sijasta käytin kookosöljyä, jolla tuskin on merkitystä. Paistoin vain 40 minuuttia juurikin siksi, ettei kuivaisi liikaa, mutta tämä oli kyllä alun perinkin liian kuivaa. Onpa kyse pale- tai mistä vaan kokkailusta, 5 dl kuvia aineita eikä lainkaan nestettä, ei kyllä voi olla tuloksena löysä taikina. Kiva olisi kuulla palautetta muilta, miten on mennyt. Että onko kuitenkin jotain mitä en nyt hoksaa 🙂
masufood said:
Oolrait, harmi todellakin! Itse olen onnistunut tällä reseptillä kahdesti. En sitten tiedä onko öljyllä merkitystä. Mä olen käyttänyt aina hamppuöljyä. Tietysti banaaneja on hemmetisti eri kokoja ( itse ostan aina isoja), samoin kananmunia. Muitakin banana bread reseptejä esim. http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/452135/Paleo-banaanileip%C3%A4/ tämä on ja niissäkään harvoin on nestettä erikseen. Onkohan astia jossa teet liian laakea? Tietty öljyn määrää kannattaa kokeilla säädellä, jos tulos on liian tiukkaa tavaraa. Myös banaanien pitää olla sellaisia melkein ruskeita ja vetisiä tekovaiheessa… toivottavasti onnistut. Banaanileipä on kuitenkin ihan jumalaisen hyvää! 🙂
Silja said:
Tein ohjeen mukaan ja tuli todella mehevää ja hyvää, eikä lainkaan kuivaa. Banaanit oli tosi kypsiä ja sauvasekoittimella hienonsin ne. Paistoin lasisessa suorakaiteen muoroisessa vuuassa, päälle laitoin tinafolion. Minulla on kiertoilmauuni siksi lämpö 150°C mutta paistoaika sama 60min. Todella helppo ja hyvä ohje.
masufood said:
Kiitos kivasta palautteestasi! Hienoa kuulla, että banaanileivästä tuli hyvää 🙂
Silja said:
Se oli niin hyvää ja herkullista että kaikki vieraat halusivat sivun linkin, meni ympäri suomea. Taas sitä leivoin ja tupla annoksen ja hyvää tuli. Kiitos herkullisesta
ohjeesta!
masufood said:
Hei Silja, olipa ihana lukea kommenttisi, kiitos!