Avainsanat

,

Seisot herkkuhyllyn edessä ja mietit mitä haluaisit sieltä. Lopulta havahdut siihen, että voi syödä sieltä juurikaan mitään. Seuraa itkupotkuraivarit. Itse haaveilen usein kaurapuurosta, jota en todellakaan voi syödä. Eräs ruokarajoitteinen ystäväni haaveilee usein sipseistä. Usein huomaan itsekin seisovani sipsihyllyllä ja hypisteleväni pusseja. Ei pysty. Viikko kipua muutaman minuutin nautinnosta. Nääh.

Kokeilin kaalisipsien tekemistä joskus aikoinaan, mutta lopputulos ei ollut rapsakka ja hylkäsin reseptin. Tällä kertaa minulla oli käytössäni CocoVi:n tarjoama hamppuöljy. Olen alkanut kokeilla sitä erinäisiin käyttötarkoituksiin, ja tämä vaikutti olevan yksi hyvä kokeilun paikka. Lopputulos oli jotain aivan jumalaista. En enää käytä tähän reseptiin oliiviöljyä, like never everrrr. Hamppuöljyllä näistä sai jumalaisen rapeita ja nostamalla uunin lämpötilaa nämä tulivat todella nopeasti. Ottakaa muuten huomioon, että uunini on 70- luvun kulta-ajoilta. En siis kokkaa kiertoilmalla.

 photo temporary-76.jpg

150g Lehtikaalia / Kale
15g CocoVi:n Hamppuöljyä/ Hemp oil
Chilijauhetta / Chilipowder
CocoVi:n Kalaharinsuola/ Kalahari salt

Valmistus/ How to make:

  1. Pese ja kuivaa lehtikaali ( tärkeää kuivata kunnolla!) / Wash and dry the kale leafs ( make sure you dry them good!)
  2. Irrota lehdet rangasta ( kova osa lehden keskellä) ja revi isoiksi paloiksi / Separate the leafs from the stem ( hard part in the middle of the leaf) and rip it to big bits
  3. Levitä lehdet pellille / Spread them to the pan
  4. Levitä hamppuöljy lehtien päälle ja hiero se tasaisesti kaikkiin kohtiin / Rub the hemp oil all over the leafs
  5. Lisää suola / Add salt
  6. Laita lehdet uuniin 200 °C /  Heat the oven to 200 degrees celcius
  7. Paista n. 5-10min tai kunnes lehdet ovat muuttuneet rapeiksi/ Bake for about 5- 10 minutes or until they are crispy
  8. Mausta ja nauti! / Season and enjoy!

 photo temporary-75.jpg