Avainsanat

, , , ,

Hot diggity damn! Leipä, mitäpä sitä muuta kaipaisikaan entisestä ruokavaliostaan? Sellainen kovakuorinen leipä, tiiätte kyllä. Siihen ei kuitenkaan ole enää paluuta, mutta onneksi on olemassa banaanileipä. Onnistuin ensimmäistä kertaa kokeilemaan reseptin, jossa leivän pintaan tulee rapea kuori. Edellinen leipäkokeilu jäi enemmän kakkumaiseksi ja vetiseksi verrattuna tähän. Tästä ihanuudesta voi valmistaa esim. köyhiä ritareita, tai vaikkapa leipävanukasta. Kestää paiston, pakastuksen ja voitelun. Rakenne on mukavan kuohkea ja leipämäinen.

leipa

Suklainen baanileipä

  • 3 Isoa banaania
  • 4 Kananmunaa
  • 50g CocoVi:n kookosjauhoa
  • 2tl CocoVi:n psylliumia
  • 2tl Ruokasoodaa
  • 1rkl CocoVi:n lucumaa
  • 1rkl CocoVi:n raakakaakaojauhetta
  • 4rkl CocoVi:n kookosöljyä
  • 2rkl CocoVi:n chiasiemeniä
  • Vaniljaa
  • Laadukasta suolaa

Valmistus

  1. Sulata kookosöljy.
  2. Sekoita nestemäiset ainekset tehosekoittimessa.
  3. Lisää jauhot ja sekoita massa tasaiseksi.
  4. Kaada massa voideltuun leipävuokaan.
  5. Paista 170°C n 45-60 min. Tarkasta leivän kypysyys 30min. jälkeen hammastikun avulla, valmis leipä ei tartu hammastikkuun.
  6. Anna leivän jäähtyä ennen vuoan kumoamista.

leipaa

Advertisements