Avainsanat

, , , , , ,

Image

Kirjoittajan huomautus: Reseptissä voi käyttä myös pekaanipähkinöitä. Kuvassa on pekaanipähkinöitä raakaruokosokerilla, mutta alla oleva resepti on koekeittiön tuotos. Reseptin lopputuloksesta ei saatu yhtä laadukkaita kuvia, joten kuvassa on vastaava tuotos.

Savolaiset saksanpähkinät

  • 150g Saksanpähinöitä
  • 2rkl CocoVin kookosöljyä
  • 0,5tl Kanelia
  • 0,5tl Jauhettua kaardemummaa
  • n. 0,5dl CocoVin kookossokeria ( myös raakaruoko yms. sokerit käy )
  • Ripaus laadukasta suolaa

Valmistus:

  1. Sulata kookosöljy kulhossa
  2. Lisää joukkoon mausteet ja pähkinät
  3. Levitä seos pellille
  4. Paista 110 °C n. tunti
  5. Sekoita pähkinöitä 15min välein
  6. Ota pähkinät uunista ja kaada ne kippoon, jossa on sokeria
  7. Sekoita voimakkaasti
  8. Laita laakealle astialle jäähtymään
  9. Nauti!
Advertisements