Avainsanat

, , ,

Mikä ihmeen keittobanaani? Keittobanaani tai jauhobanaani (tunnetaan myös nimellä ruokabanaani[1], Musa paradisiaca) on banaaneihin kuuluva hyötykasvi. Erotuksena tavalliseen, Suomessa tyypillisimpään kaupalliseen banaaniin, keittobanaanin pohjushedelmä on muodoltaan kulmikas ja suurempi, tyypillisesti noin 30 senttimetrin mittainen. Se on myös väriltään vihreänkeltainen tai punaruskea. Ainakin pääkaupunkiseudulla tätä saa hyvin varustelluista marketeista. Keittobanaanin maku muistuttaa aika lailla perunaa, mutta on kuitenkin mielyttävämpi. Hedelmälihaa on helppo käsitellä, eikä se ole yhtä haurasta, kuin tavallisen banaanin liha.  Kehitin tämän resepetin, koska puolisoni vatsa ei siedä bataattia. Elämä ilman ranskalaisia nyt vain on tylsää, joten kokeilujen kautta päädyin ruokabanaanin tykö. Annos näitä ranuja maksaa about 2€, joten hinnalla tätä ei ole pilattu.

Keittobanaani-ranskalaiset

 photo temporary-167.jpg

  • 1 Keittobanaani
  • 2rkl CocoVin Kookosöljyä
  • 3tl CocoVin Kalaharin suolaa

 

1. Leikkaa banaani niin, että päät ovat aukinaiset

 photo temporary-164.jpg

2. Viillä pitkä viilto läpi kuoren
3. Revi kuori irti hedelmälihasta

 photo temporary-165.jpg

4. Leikkaa hedelmälihasta tikkuja

 photo temporary-166.jpg

5. Voitele tikut kookosöljyllä (pullasuti on tässä kätevä!)
6. Suolaa tikut
7. Paista ranskalaisia uunissa 200°C n. 15-20min, tai kunnes niiden pinta on rapea
8. Nauti!

 

Advertisements