Avainsanat

, , , , , , ,

Monesti juhlia järjestettäessä tarjoilun järjestämisessä tulee ongelmia. Niitä ilmaantuu varsinkin silloin, jos joku vieraista ei syö viljatuotteita. Sormi lipsahtaa usein vieläkin syvemmälle, jos vieras kieltäytyy myös maitotuotteista. Mitäs nyt? Hylaa? Eilaa? Eisss.. Ymmärrettävää on, että täysin ummikkoleipurille paleo voi olla haaste. Onneksi viljattoman ja maidottoman lohipiirakan taikominen ei vaadi kokenutta Milla Magiaa, vaan perus kokkaustaidot riittävät. Alla oleva resepti on uusi versio suomalaisesta ikivihreästä, eli lohipiirakasta. Pohjan resepti on munaton, joten täytettä vaihtamalla reseptistä saa myös vegaaneille sopivan.

 photo temporary-175.jpg

Rucola-wasabi-lohipiirakka

Pohja:

  • 1,5dl CocoVin kookosjauhoa
  • 2dl Risentan Hasselpähkinäjauhoa
  • 1tl Ruokasoodaa
  • 3,5dl Kookoskermaa
  • 3rkl CocoVin psylliumia

Tästä määrästä saa kahden piiraan pohjan.

Täyte:

  • 50- 150g Loimulohta
  • 3 kananmunaa
  • Iso nippu rucolaa
  • Wasabia (oman maun mukaan)
  • 3dl Kookoskermaa
  • Ripaus CocoVin Kalaharin suolaa

Tästä ohjeesta saa yhden piiraan täytteen

Valmistus:

  1. Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi massaksi
  2. Pyöritä taikinasta pallo
  3. Anna taikinan jähmettyä n. tunti jääkaapissa
  4. Ota taikina jääkaapista ja puolita se
  5. Painele taikina vuokaan (Älä voitele vuokaa!)
  6. Pilko lohi ja rucola taikinan päälle
  7. Sekoita munat, suola ja wasabi kookoskermaan
  8. Kaada munamaito täytteiden päälle
  9. Paista 170 astetta, n. 25min
  10. Anna jäähtyä ja koristele tuoreella rucolalla ja oliviiöljyllä
  11. Nauti!
Mainokset