Avainsanat
Kananmuna, Karitsa, Kukkakaaliriisi, Mantelijauho, Psyllium, Suolakurkku
Lihapiiras
Pohja:
- 1,5dl CocoVin kookosjauhoa
- 3 Kananmunaa
- 2dl Mantelijauhoa
- 1tl Ruokasoodaa
- 3dl Kookosmaitoa
- 3rkl CocoVin psylliumia
Täyte:
- 400g Karitsan jauhelihaa
- 3 Keitettyä kananmunaa
- 1rkl CocoVin Psylliumia
- 0,5dl Mantelijauhoa
- 1 Pieni kukkakaali (n.200g raastettuna)
- 2 Suolakurkkua (valinnainen)
- Ripaus CocoVin Kalaharin suolaa
- Cayannepippuria
Valmistus:
- Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi massaksi
- Pyöritä taikinasta pallo
- Anna taikinan jähmettyä n. tunti jääkaapissa
- Paista jauheliha
- Sekoita joukkoon psyllium ja mantelijauho
- Lisää lopuksi loput ainekset
- Puolita taikina
- Kauli taikinasta 2 levyä (leivinpapereiden välissä)
- Aseta toinen levy vuoan pohjalle ja kaada päälle täyte
- Laita toinen levy kanneksi ja nipistele piiraan reunat kiinni
- Tee veitsellä kanteen muutama ilmareikä
- Voitele kuori kananunalla
- Paista piirasta n. 30min 170 °C
- Nauti!
Reseptin pohjan innoitti: luolalaboratorio.com